Tarppi 31.3.2014

Tällainen tarppi tuli tehtyä hetken mielijohteesta. Innoituksen sain vaellusnetin keskusteluista. Keskustelun aloittajalta sain myös valmiit mitat tarppiin(kiitoksia vain). Esikuvanana on toiminut "trailstar" tarppi. Tähän on kuitenkin lisätty liepeet mikä parantaa huomattavasti sisätilojen mukavuutta tuulisella kelillä. Liepeet on tarpin neljällä sivulla ja yhdeltä sivulta se voidaan rullata tieltä pois. Tämä mahdollistaa erilaiset pystytykset ilman, että liepeet lepattaa oviaukossa.

Tarppi oli helppo ja edullinen tehdä, varsinkin jos sen tekee ilman liepeitä. Voin suositella projektiksi myös aloittelijoille.

Yksinkertaisuudessaan tarppi koostuu viidestä tasakylkisestä kolmiosta(kanta 200cm korkeus 148cm). Kolmion sivut leikataan ketjukäyrään ja ommellaan yhteen, huippuun ja kulmiin vahvikkeet/kiinnikkeet ja se on siinä. Jos saumoja ei teipata suosittelen käyttämään 70/11 neulaa ja #75 rasant lankaa. Tällä yhdistelmällä saadaan lähes täysin vedenpitävä sauma.

Liepeellisen tarpin paino naruineen ja pakkauspussissa on 870g ilman liepeitä n. 200g vähemmän. Pakkauspussi on mitoitettu reiluksi.



Kuvia ensimmäisestä pystytyksestä. Pieniä muutoksia tarvii tehdä, mutta se oli tiedossakin. Eli liepisiin kiinnikkeet seininä käyttämistä varten.
















*29.3.2014***

Tarppia tuli testailtua pari päivää pilkkihommissa. Toimii hyvänä tuulensuojana ja ruokailupaikkana. Voipa siellä ottaa vaikka pikku nokoset.


Lunta oli jäällä vain 10cm, joten ankkurointi suoritettiin jääruuveilla. Reikä jäähän 10mm puuterällä ja 12mm täkkipultti reikään. Toimii hyvin ja pitää varmasti.





Lämmitintä testailtiin myös muutaman tankillisen verran, toimii hienosti myös keittimenä. Jos kaikki tarpin seinät laskee alas niin sisällä on suorastaan kuuma(täydellä teholla). Pakkasta oli tosin vain pari astetta.

2 kommenttia:

  1. Hei, olen tekemässä vastaavanlaista tarppia, tosin ilman liepeitä ainakin aluksi. Noita ketjukäyräjuttuja mietin ja sitä, kuinka paljon "poikkeamaa" kannattaa laittaa katon saumoihin. Entä leikkasitko reunat ketjukäyrään ja onko siitä hyötyä ylipäänsä?

    VastaaPoista
  2. Nyt täytyy sanoa, että en enää muista ketjukäyrän poikkeamaa, mutta olisiko ollut n. 3cm luokkaa. Reunoissakin sitä on vähän, sekin auttaa kireäksi pystytystä.

    VastaaPoista