TELTTAKOTA versio 2 (10.6.2015)

10.6.2015

Jostakin tuli taas innostus alkaa uuteen kotaprojektiin. Suunnittelin kodan täysin uusiksi ja tein uudet kaavat. Kodan ulkomitat kasvoivat hiukan joka suuntaan. Korkeutta on noin 230cm. Materiaalin tilasin saksasta(extremtextil). Materiaali on silikoni pinnoitettua ripstop polyesteria(90g m2 ja 3000mm vesipilari). Silikoni pintainen kangas on ihan pirun liukasta ja sen leikkaaminen ja ompelu vaatii hyviä hermoja.

Muutamia kuvia tämän hetken tilanteesta.


2.7.2015

Homma on taas edistynyt ja alkaa olemaan käyttökunnossa.
Sääskiverkot tehty, hupun sulkumekanismi viimeistelty ja saumat käyty läpi ohennetulla silikonilla.8 kommenttia:

 1. Hei !
  Taas tuli hieno kota! kateellisena katsoin hienoa käden jälkeä. Leikkasitko molemmat sivut käyriksi vai vain toisen
  Samalla tavoin kuin sen sinun edellesen kota projektin.
  Ps. Olen itse tilannut kangasta Englannista profabrics.co.uk

  VastaaPoista
 2. Molemmat sivut ovat "käyriä". Vähensin käyryyttä edelliseen kotaan verrattuna. Tässä poikkeama suoraan linjaan on enimmillään 30mm.

  VastaaPoista
 3. Terve,

  Itselläni on edessä valmiin kodan tuuletuksen parantaminen hupun osalta ja täältä löytyikin jo hyvin vinkkiä. Pystytkö vielä hieman avaamaan tuon hupun säätömekanismia kuvin tai sanoin? Ilmeisesti jokaiselle neljälle (?) puolelle on omat säätönarunsa kodan sisäpuolella? Saisiko näistä säädöistä kuvaa kodan sisältä?

  Kiitos!

  VastaaPoista
 4. Hyvältä näyttää! Laittelin siulle viestiä Facebookin kautta kotaan liittyen...

  VastaaPoista
 5. Kota koostunee yhdeksästä "kolmiosta"? Muistatko yhtään kolmioiden mittoja?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. "kolmioita" on kahdeksan. Mittoja en muista, mutta kodan korkeus on 230cm ja halkaisija n. 3.8m, joten laskukoneella selviää. Kolmion kanta on niin leveä kuin 150cm kankaasta sai(n. 160cm).

   Poista
 6. Paljonko tälle telttakodalle tuli painoa (kangasosille)? Itselläni on samaa kangasta jo kaapissa odottamassa telttakodaksi muuttamista. Tavoite olisi, että painosta tulisi mukavasti mukana kannettava (alle 4kg). Kangas ei todellakaan tule painamaan tuota, mutta en osaa arvioida noiden muiden materiaalien tuomaa lisää. Tieto painosta näillä mitoilla auttaa suunnittelussa, eli minkä kokoisen teen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos joku muu miettii vastausta edelliseen kysymykseeni, niin minun tekemän kangas painaa kuljetuspusseineen alle 2.7kg. Kodan kulmasta kulmaan mitta on 4m ja kahdeksankulmainen. Keskisalon pituus 2.2m. Pressupohjakankaan kanssa ja kiilojen, paketti nousee 4,5kg. (Paksua pressua) mutta on toki vielä kannettavissa kalareissuille. Tilaa on mahtavasti ja lämpöä saa risukeittimellä.

   Poista